pátek 19. února 2016

Anglické růže - MADONNA





  Anglické růže
   Madonna Ciccone*  Vydavatelství ALBATROS 2003

  překlad : Veronika Bohatá

                                                     Detaily : 45 stran
                                                                         pevná vazba


ANOTACE : Drobný příběh o závisti, přátelství a vzájemném pochopení. Příběh o čtyřech děvčatech - Anglických růžích.
Nikola, Amy, Charlotta a Grace jsou nejlepší přítelkyně. Všechno dělají společně. Chodí do školy, hrají si se stejnými hračkami, tráví spolu volný čas. Do stejné školy chodí i krásná, ale osamělá dívka Binah. Anglické růže na ni žárlí proto, jak je dokonalá - pěkná, chytrá a milá. Všechno je ale úplně jinak. Poznají dívky pravdu, naučí se nezávidět a nestěžovat si? Příběh z pera americké zpěvačky a herečky, je doplněn zajímavými ilustracemi amerického výtvarníka a designéra J. Fulvimariho


MADONNA


RECENZE : 

      Připravila jsem si pro Vás recenzi na  dětskou knihu Anglické růže od známé zpěvačky Madonny. Kniha mi doma leží už pár let a proto jsem se rozhodla ji trochu oprášit.  Kniha Anglické růže je velice tenká, má asi 45 stran a je plná nádherných obrázků, které nejvíce zaujmou dívčí osazenstvo. Co se týká děje, nemůžete rozhodně očekávat složitý a hlubokomyslný obsah. Kniha je přeci jen určená mladším čtenářům. Přesto si myslím, že i dospělí čtenáři ocení tuto knihu.  Na závěr bych jen dodala, že knihu jsem také zařadila do Čtenářské výzvy 2016 - Kniha od veřejně známé osobnosti.



   
Anglické růže jsou čtyři nejlepší kamarádky : Nikola, Amy, Charlotte a Grace.  Chodí spolu do jedné školy, bydlí v jedné čtrvti a podnikají spolu všechno co se jen dá. No ale jak je známo, partička dívek si vždy najde alespoň jednu dívku, které závidí a kterou si vyberou jako svého nepřítele, jenž budou ignorovat. A právě tato partička si vybrala překrásnou dívku jménem Binah.  I přes veškeré domlouvání rodičů nehodlali z jejich rozhodnutí vycouvat a nadále Binah ignorovali.  Jednou se všem dívkám ve spánku zjevila víla, která je pomocí kouzelného neviditelného prášku  přenesla k Binah domů, aby viděli jaká doopravdy je.

Myslíte si, že se dívky nakonec rozhodli vzít Binah na milost? Že se Anglické růže rozrostli o dašího člena? A nebo že nakonec zjistili, že jejich předpoklad o tom, že je Binah jiná se potvdil a nezaslouží si tedy jejich přátelství?







   HODNOCENÍ :
 

   Jak jsem již zmiňovala výše, kniha je opravdu velice jednoduchá a co se týká obsahu i prosťoučká, přesto se nemohu dočkat, až ji přečtu dětem ve škole. I v té troše je obsaženo velké poučení, především pro mladé slečny.  Navíc nádherná ilustrace dodává knize neuvěřitelné kouzlo, na které se nelze skoro vynadívat. Za mě tedy opět 5 z 5 a doporučuji i dalším, třeba jen pro své dítka, vnoučata či pro odpočinek.





                                      


PODROBNOSTI

  • Počet stran: 45 stran
  • Vazba: pevná vazba
  • Rozměr: neuvedený
  • Hmotnost: 390 g
  • Jazyk: český jazyk
  • ISBN: 8000012359
  • Rok vydání: 2003
  • Naše katalogové číslo: 14897


















Žádné komentáře:

Okomentovat