čtvrtek 1. června 2017

Malé černé a děvet žen - Jane L. ROSEN


Malé černé a devět žen. Už sám název nám lehoučce napovídám, jakým směrem se další novinka od METAFORY bude ubírat. Román pro ženy s kapkou humoru, nadsázky, vynalézavosti a především dámského šarmu. Devět žen, které nemohou být více rozdílné, vypráví svůj životní příběh s neuvěřitelnou lehkostí. Změna v jejich životě nastává právě teď a to díky jedněm dokonalým malým černým, jenž nezůstávají bez povšimnutí lidského oka. 


 
Jakou moc mohou mít jedny jednoduché malé černé, se velice ojedinělým způsobem dozvídá devět žen. Náš příběh začíná úplně obyčejnou módní přehlídkou šatů, kde se jako každý rok vybere ten nejlepší skvost představující to nejlepší daného roku. A právě tato na pohled obyčejná módní přehlídka spustila náš  nezastavitelný řetězec událostí, protože právě díky něm tu máme ty naše malé černé, jenž různorodé ženy spojují.

I v těch nejtěžších chvílích dokázaly vykřesat jiskřičku naděje pro každou z nich a nakonec se dočkáme i toho nemožného. Zamilovanými páry se to bude jen hemžit. Mnohé z devíti žen se vydají prosperující profesionální kariérou. Některé z nich objeví dokonce to nejdůležitější na celém světě, lásku k sobě samé. Máme tu devět žen. Devět originálních příběhů. Devět neznámých žen, které spojují jedny šaty ve velikosti S…


Pamatujete si na film Láska nebeská s hollywoodskými hvězdami v hlavní roli? Líbila se Vám ta pestrost, okouzlující náhoda a láska kam se podíváte? Tak to je tento románek dělaný přímo pro Vás. Lehkost a nadsázka vytváří se skládáním slov Jane L. Rosenové přímo Láskyland, jenž se nemusíte bát až do jeho konce. Předem v hloubi srdce totiž víte, jak kniha dopadne.

Jak jsem již psala výše, co žena to osobitý životní příběh. Ten je ještě více umocněn ich-formou z pohledu každé z žen. Nedávno jsem na něco podobného narazila u knihy Ví o tobě, kde se ale střídaly pouze osoby tři. Do osudů devíti žen nám navíc zasahuje také často tvrdohlavé mužské pokolení. Sama autorka se skvěle sžila do tohoto často nelogického mužského světa a jeho myšlení. Rozdílnosti v pohledu na svět jsou až oči bijící, takže z tohoto pohledu naprosto skvěle odvedená práce .


Pokud se do knihy pustíte, nemusíte se obávat žádných zbytečně dlouhých vět, souvětí či neznámých výrazů. Nic z toho by jistě nekorespondovalo s vytvořeným romantickým prostředím a především s charaktery našich hlavních postav. Na rozdíl od Lásky nebeské se ocitáme ještě v mnohem modernějším prostředí plném Facebooku, instagramu a dalších sociálních sítí. Jak lehké je si na nich vytvořit svůj imaginární a úspěšný život je krásně ukázáno i zde. Věřím, že každý si třeba zrovna z této části vezme něco jiného. Marnivost, lítost, pochopení, uznání a mohla bych vypsat ještě desítky slov. Jak vidíte, zabředneme také sociální sféry ovlivňující jak milostný tak i pracovní život v dnešním tisíciletí.

Svižný příběh, sympatické hlavní postavy a často až úsměvná náhoda dává celé knize půvab a šťávu. Přesto tu mám ale jedno malé ale. Možná jsem až příliš cynická nebo na mě začíná mít dopad množství kriminálních příběhů, ale ta hraná sentimentalita byla na mě až moc. Happy end také není pro mě to pravé ořechové a to ani v milostných příbězích, románech či novelách. Pokud ale právě to hledáte, myslím, že Malé černé a devět žen je Vám ušité přímo na míru od přímočaré švadleny Jane L. Rosen.


Knihu si můžete zakoupit ZDE.



Co na Malé černé říkáte? Myslíte si, že by jedny šaty mohly ovlivnit také Váš život?
 


Srovname.cz  
vám poradí, kde nakoupíte knihu 
nejlevněji.

Originální název : Nine woman, one dress (2016)
Spisovatel: Jane L. ROSEN
Nakladatelství : METAFORA,2017

Počet stran :224
Vazba : vázaná s přebalem
Žánr : román pro ženy,
ISBN :978-80-7359-521-0


ANOTACE

Natalie je prodavačkou v obchodním domě Bloomingdale‘s a hlavu má plnou svého bývalého přítele, právníka, který se po rozchodu zasnoubil s jinou. Felicia dvacet let vskrytu miluje svého šéfa, jenž před časem ovdověl a neví si se svou samotou rady.
Těmto a dalším ženám – například mladé modelce, která čerstvě přijela z farmářské Georgie, hollywoodské divě, která se snaží prosadit na Broadwayi, nebo třeba veleúspěšné absolventce prestižní vysoké, která nemůže najít práci, a tak si na sociálních sítích vytváří báječný život podle svých představ – se jako mávnutím kouzelného proutku začne proměňovat život díky jedněm šatům sezóny, dokonalým malým černým, kterých se každý touží dotknout…

10 komentářů:

  1. Po této knize pokukuji, už jsem o ní něco málo četla, ale nějak pořád nevím, jestli ji pořídit. Asi si ji zkusím půjčit v knihovně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele určitě si ji půjč. Když se ti nebude líbit, vždycky hji můžeš vrátit :)

      Vymazat
  2. Moc pěkná recenze :) Po knížce také mlsně pokukuji, asi si ji rezervuji v knihovně a budu doufat, že mě nezklame :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš raději Lovestory s happyendem je to kniha přímo pro tebe :)

      Vymazat
  3. Ja takéto knihy nečítam, no táto mi bola sympatická od prvej stránky. Tiež ma v nej bavil humor.
    Pekná recenzia.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. Je to příjemná oddechovka, alw nějaký ten zvrat bych očekávala. Klidně happy end ale zvrat :)

      Vymazat
  4. Lásku nebeskou jsem viděla, ale knihu jsem ještě nečetla. Nicméně mě docela zaujala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Láska nebeská je dokonalá. A má prtostě všechno. Kniha je o trochu slabší, zde prostě něco chybí, i tak ale doporučuji :)

      Vymazat
  5. Kniha nezní špatně, ale nemyslím si, že je to čtení pro mě :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím si, že ne. Když se mi zpětně vybaví co čteš, nedoporučila bych ti ji :)

      Vymazat